Multikulturel kvindedag 2009 – begyndelsen på Kvindedagen i Langå

Det blev en oplevelse for flere sanser: Udenlandsk mad, bosnisk kaffe, maori-massage og spændende oplæg af kvinder om kvinder

Iben Sønderup fortæller:
“I januar 2009 blev jeg valgt til formand for Ligestillingsnetværket, Socialdemokraterne Region Midtjylland. Jeg syntes den post forpligtede, og derfor tog jeg initiativ til et 8. marts- arrangement, som blev organiseret udelukkende af kvinder. Vi var både danske og indvandrerkvinder med i planlægningen og afviklingen af dagen.

I år er det 100 år siden, aIben holder oplæg t kvinder for første gang i Danmark kunne stemme ved lokale valg. Det ville vi gerne markere. Samtidig var dagen en god lejlighed for os danske kvinder til at lære indvandrerkvinderne i Langå bedre at kende.

Vi åbnede dagens program med en fællessang, og der efter kom der en række interessante oplæg af kvinder om kvinder.Vi havde også besøg af borgmester Henning Jensen Nyhuus – og han var den eneste mand, der fik taletid den dag.

Man kunne smage mad fra forskellige lande, opleve “stemningsrum” med bosnisk kaffe, rødstrømper og maori-massage mm.

Arrangementet var åbentBosnisk rum for alle – også mænd! – og det blev en vældig succes. Omkring 150 mennesker kom og deltog. Alle syntes det var spændende at smage på de mange madretter fra mange lande – og lagkagerne var en særlig nydelse!”

 

Dagens program var:

13.00: Velkomst v. formand for Ligestillingsnetværket, Socialdemokraterne Region Midtjylland, Iben Sønderup

13.10: Ligestilling i politik v. borgmester i Randers Kommune, Henning Jensen Nyhuus

Håndlavet tøj. Annvelour13.30: Kvinders stilling i middelalderen v. cand.mag. Bennie Bakmann

14.00: Kvinder i politik v. lærer og byrådsmedlem i Randers Kommune, Karen Lagoni

15.00: Kvinder i lederjob v. cand.scient.soc. og fuldmægtig i Århus Kommune, Edda Luth

16.00: Kvinders stilling i Spanien v. cand.mag. Iben Sønderup

16.45: Afrunding af dagen v. Iben Sønderup